Oslo sentrum

Til leie – Henrik Ibsens gate 42 - klassisk moderne kontor i Vika

HIG42_kollasjer_fasade_3
HIG42_kollasjer_fasade_3
Henrik Ibsensgate
Henrik Ibsensgate
VIKA
VIKA
17
17
18
18
19
19
20
20
22
22
21
21
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition/Ventilasjon Alarm Bredbåndstilknytning Heis

Beskrivelse

Henrik Ibsens gate 42 vil fremstå som en klassisk moderne kontoreiendom, med fantastisk og unik design. Via et påbygg i glass vil kontor arealene ha optimale og lyse solforhold. Det skal gjennomføres en oppgradering og modernisering som vil gi arbeidsplasser av svært god kvalitet. Arealene kan leies etasjevis, eller samlet og egner seg godt for mindre foretak som vil sitte godt og sentralt.

Kort vei til alt

Det er offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med både flytog, tog, trikk og buss. Slottet og Slottsparken som nærmeste nabo gir eiendommen et løft og en fantastisk omgivelse til alle årstider.

Adkomst

Meget enkel adkomst, og eiendommen har meget god eksponering.

Beliggenhet

Eiendommen ligger mellom 2 nedganger til Nasjonalteateret stasjon, Norges nest største kollektivknutepunkt. Solli Plass byr på ytterligere tilgang på buss & trikk, restauranter, kafeer og butikker. Kort vei til Aker Brygge, Vika og bylivet forøvrig.

Standard

Det legges opp til tidsriktige løsninger og høy standard.

Innhold

Eksepsjonell tak høyde kombinert med store vinduer gir arealene et svært unikt preg, og kombinasjonen av moderne og klassisk vil gi et svært behagelig arbeidsmiljø, med gode løsninger for åpne åpne og lukkede kontor løsninger.

Vi oppfordrer til befaring i prøvearealet!

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 255

Det gamle arbeiderklassestrøket Vika, som var ett av Oslos verste slumstrøk, ble jevnet med jorden på 1950- og 60-tallet. I stedet ble det bygd forretningsbygg i området som knapt har registrerte innbyggere. Vika ligger mellom Aker Brygge, Ruseløkka, Kvadraturen og Akershusstranda og grenser i nord mot Karl Johans gate.

I Vika finner man Oslo Rådhus, Oslo konserthus, Stenersenmuseet, Nobels Fredssenter, kinoer som Klingenberg, Saga og Vika Kino, samt en rekke hoteller. Vika har også en rekke spisesteder og barer/utesteder.

Vika er blitt ett av de aller mest attraktive kontorområdene i Oslo, med moderne og flotte bygg som huser høystatusvirksomheter innenfor finans, juss og rådgivning. Vika ligger i det såkalte CBD-området (sentrale businessdistriktet, med høystatus leietakere). CBD-området er det mest konjunkturfølsomme av segmentene i Oslo og omegn. Her stiger prisene mest i oppgangstider, og her faller prisene mest i nedgangstider. Ser vi på leietakerne som søker seg til området, er det typisk aktører innenfor finans, shipping, eiendom, rådgivning, samt advokatselskaper. Dette er aktører som i hovedsak rekrutterer arbeidskraft fra Oslo vest og Bærum, og der leiekostnadene som regel betyr lite for inntjeningen til virksomheten. Både betalingsviljen og betalingsevnen er stor blant leietakerne i CBD-området, og det er knyttet ikke så rent lite med prestisje til å skaffe seg de "beste" lokalene, gjerne med fjordutsikt.

Beliggenheten for aktørene som etablerer seg i Vika er helt sentral, også med tanke på nærheten til kundene og samarbeidspartnere. Det er kort vei til knutepunktet Nationaltheatret stasjon, der det er flytogforbindelse og T-banestasjon. Det er også en rekke busser og trikker som stopper i nærheten av arbeidsplassene, samt båtforbindelse til Nesodden. Parkeringsdekningen i Vika er derimot dårlig, og leie av parkeringsplasser er kostbart.