Oslo sentrum

Til leie – Grundingen 2 - Verkstedhallen, Aker brygge

Grundingen 2 - Kontorlokaler
Grundingen 2 - Kontorlokaler
Grundingen 2 - Inngangsparti
Grundingen 2 - Inngangsparti
Grundingen 2 - Fasade
Grundingen 2 - Fasade
Grundingen 2 - Kontorlokaler
Grundingen 2 - Kontorlokaler
Grundingen 2 - Kontorlokaler
Grundingen 2 - Kontorlokaler
Grundingen 2 - Kontorlokaler
Grundingen 2 - Kontorlokaler
Grundingen 2 - Område
Grundingen 2 - Område
Grundingen 2 - Område
Grundingen 2 - Område
Grundingen 2 - Område
Grundingen 2 - Område
Plan 4  og 5 - 2926 kvm
Plan 4  og 5 - 2926 kvm
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET
  • VEDLEGG

Beskrivelse

Det er historisk sus over de gamle Verkstedhallene på Aker Brygge. Bygget representerer solide industri tradisjoner, stolt skipsbygger kunst og ikke minst starten på det norske oljeeventyret.
I dag fremstår Verkstedhallene som et topp moderne kontorbygg etter å ha gjennomgått en total ombygging. Bygget har høy teknisk standard, det er valgt miljøvennlige og bærekraftige løsninger i forhold til ventilasjon, oppvarming og kjøling.
Eiendommen har et meget representativt inngangsparti, med flotte steingulv og spennende stålkonstruksjoner som dekorerer veggene. Sikkerheten på Aker Brygge ivaretas av døgnbemannet kontrollrom, vektertjenester og kameraovervåkning.

Dersom du vil sykle eller løpe til jobb kan vi tilby deg tilgang til vårt nybygde sykkelparkerings- og garderobeanlegg. Her finner du dusjer med såpe og shampo, private låsbare garderobeskap, trygg sykkelparkering, eget vaskerom for sykkel samt tørkerom.

Planløsning
Arealene i Verkstedhallene er i hovedsak innredet for åpne arbeidsplasser i landskap. Deler av arealene kan dog tilpasses til avdelte kontorer for en eller flere arbeidsplasser dersom det er ønskelig. Materialvalget er innbydende og moderne, og lokalene fremstår som lyse og trivelige. Det er lagt en kombinasjon av eikegulv og inneklima vennlige tepper.

Omgivelser
Aker Brygge har nylig gjennomgått en betydelig transformasjon og oppgradering. Industrihistoriske kvaliteter er løftet frem og står i spennende kontrast til moderne arkitektur og design.
Fellesnevneren for nye Aker Brygge er gjennomgående svært høy kvalitet.
På gateplan har uteområdene blitt oppgradert med nye dekker, møbler og belysning. Handelsstanden har fått nye, flotte fasader og bidrar til å skape et yrende folkeliv i alle gatene. En ny handlegate strekker seg diagonalt gjennom området og forbinder Rådhusplassen med Bryggetorget. Aker Brygge har blitt en intim og levende del av Oslo, med en tydelig kvalitetspreget profil, beriket av et unikt og mangfoldig tilbud innen handel og servering.

Adkomst
I umiddelbar nærhet finnes både t-bane, buss, trikk, Flytoget, lokaltog, Intercity-tog og ferger.

Enkel adkomst med bil: direkte avkjøring fra E18. Parkeringsplasser på Aker Brygge kan leies direkte av Europark, tlf. 22 01 94 94. I tillegg er det kort avstand til ytterligere parkeringshus i Vika området.

Fasiliteter

Parkering
Meget god ventilasjon
Heis
Alarm
Bredbåndstilknytning
Høy areal effektivitet
Eget kundesenter

Ledig fra

Fra nå

Det gamle verftsområdet til Akers Mekaniske Verksted ble på slutten av 80-tallet transformert til Aker Brygge, det som da var Oslos desidert råeste kontorområde. Hit flyttet bedrifter innenfor finans, juss og rådgivning, og leieprisene var de høyeste i byen. Et yrende uteliv bidro samtidig til at Aker Brygge ble en av Oslos best besøkte plasser, med over 12 millioner besøkende i året.

De seneste årene er Aker Brygge blitt litt utdatert, både når det gjelder byggenes kvalitet og status blant leietakere. Norwegian Property, som eier flesteparten av kontorbyggene på Aker Brygge, har derfor satt i gang et omfattende rehabiliteringsprosjekt. Det skal investeres 1,5 milliarder kroner og alle kontorbyggene skal gjennom en totalrenovering. Sjøkanten skal åpnes opp, og butikkene vil bli utviklet på gateplan. De ”nye” lokalene på Brygga vil bli energieffektive og får en arealeffektivitet som vil bidra til at leietakere får lavere leiekostnader per ansatt.

Tjuvholmen

De seneste to-tre årene har Tjuvholmen seilt opp som det aller ypperste når det gjelder nye kontorlokaler. Totalt er det bygd 150 000 kvadratmeter på Tjuvholmen, hvorav over halvparten er boliger. Totalt vil det være 900 leiligheter på Tjuvholmen.

En rekke kontorbygg er satt opp og inneholder leietakere i høystatusbransjer som finans, juss og rådgivning. Det er blitt investert 8 milliarder kroner på Tjuvholmen. og 1500 ansatte får det som sin arbeidsplass når alt er ferdig utbygd.

I tillegg til et rikt uteliv, med restauranter, utesteder og kunstgallerier, har Tjuvholmen et bredt kulturtilbud. I 2012 åpner Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst på Tjuvholmen. Det flotte bygget er tegnet av den italienske arkitekten Renzo Piano og vil også huse advokatfirmaet BA-HR.

Beliggenheten til Aker Brygge og Tjuvholmen er svært sentral, med kort vei til Nationaltheatret stasjon, hvor man finner Flytoget, lokaltog, intercitytog, trikk, buss og t-bane.

Aker Brygge og Tjuvholmen er det mest konjunkturfølsomme av kontorsegmentene i Oslo. Her stiger prisene mest i oppgangstider, og her faller prisene mest i nedgangstider. Leieprisene ligger et godt stykke over de andre kontorområdene i Oslo. Leietakerne som søker seg til Aker Brygge og Tjuvholmen er typisk aktører innenfor finans, shipping, eiendom, rådgivning, samt advokatselskaper. Både betalingsviljen og betalingsevnen er stor blant leietakerne i området, og det er knyttet ikke så rent lite med prestisje til å skaffe seg de "beste" lokalene, gjerne med fjordutsikt.