Oslo sentrum

Til leie – Grensen 9 B - Kontor 417 kvm - Attraktive kontorlokaler med kort avstand til Tinghuset og Stortinget.

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition/Ventilasjon
Alarm
Bredbåndstilknytning
Heis

Beskrivelse

Eiendommen ligger meget sentralt i Oslo sentrum, midt på Grensen. Stortinget ligger i umiddelbar nærhet i tillegg til at det er kort vei til både Regjeringskvartalet, Tinghuset og Akershus festning. Offentlig kommunikasjon med buss, T-bane (Stortinget stasjon) og trikk er utenfor døren, og det tar ca. 4 minutter å gå til både Nationaltheatret og Oslo S med tog og flytog.

Området rundt er blant Oslos mest populære handelsområder, og i kombinasjon med mer tradisjonelle kontorbrukere innenfor de fleste bransjer.

Ledig areal ligger i 3. etasje og er på 429 kvm bta. Det er store vindusflater i begge ender av lokalet hvilket gir rikelig med lys. Lokalene er under oppussing og vil fremstå moderne og effektive. Innredning og overflater planlegges i samarbeid med leietaker. Lokalet er godt egent for både cellekontor og åpent landskap.
I kjelleren er det garderobe med dusj.

Grensen 9B ligger i bakkant av Grensen 9. Dette betyr at bygget er skjermet mot støy fra gaten, hvilket er sjeldent for så sentral beliggenhet. Bygget er på 6 etasjer og har en bruker pr plan.

Illustrasjonene kan avvike fra det ferdige resultatet.

Parkering

Nærmeste parkeringshus er Grand garasje
http://www.europark.no/parkering-i/oslo/grand-garasjen-p-hus.html

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 301

Gårdsnr: 208

Bruksnr: 877

Oslo sentrum inneholder den klart største delen av kontorarealene i Oslo. Akershus Eiendom regner med at om lag 3 millioner kvadratmeter av Oslos totalt 8 millioner kontorkvadratmeter befinner seg i sentrum, men da inkluderer de området fra Solli plass i vest til Bjørvika i øst.

Sentrum vil av naturgitte årsaker alltid være det mest sentrale området i Oslo, med kort vei til alle servicefasiliteter og ikke minst en suveren kollektivdekning. Arealledigheten i området er som regel lavest blant de ulike områdene i hovedstaden. Gjennomgående er ledigheten på 4-5 prosent, og sjelden over 6-7 prosent. Ledigheten i sentrum var eksempelvis i 2009 ned mot det halve av ledighetsnivået til prestisjeområdet CBD.

All utbygging skjer på eksisterende bebygde tomter. Stort sett kan ledigheten i sentrum oppsummeres som friksjonsledighet og ledighet i påvente av oppgraderinger. Dette gjelder særlig i de vestre delene av sentrum. Oslo sentrum kjennetegnes likevel av mange gamle bygårder, som er umoderne og lite areal- og energieffektive etter dagens krav. Det går derfor mot en rekke moderniseringer de kommende årene for at gårdene skal holde seg attraktive.

Parkeringsdekningen i sentrum er svært dårlig, hvis vi ser bort fra de private parkeringshusene. Til gjengjeld er altså kollektivdekningen i særklasse og omfatter både tog, T-bane, trikk, buss og ferge.

To store private gårdeiere peker seg ut i Oslo sentrum, Olav Thon og Eiendomsspar. Det offentlige er en stor eiendomsbesitter gjennom Statsbygg. Rom Eiendom eier mye rundt Oslo S, det samme gjør Entra Eiendom. Ellers består utleierne av alt fra livselskaper, pensjonskasser, eiendomsfond til mindre private gårdeiere og utenlandske aktører.

Med unntak av Bjørvika og Schweigaards gate, er det svært få bygg i sentrum som er store nok til å være hovedkontorfunksjoner for de største bedriftene. Det finnes imidlertid en rekke større offentlige leietakere i sentrum innenfor stats- og kommuneforvaltningen, samt rettsvesenet.

Leietakermassen i Oslo sentrum er gjennomgående spredt, med alt fra offentlige leietakere, foreninger og organisasjoner, forlag, advokater, finans og tjenesteytende næringer generelt. Handelseiendommene har kontorarealer i de øverste etasjene.

Leieprisene i Oslo sentrum ligger naturlig nok høyt, opp mot nivåene i prestisjeområdet CBD for de dyreste lokalene rundt Rådhuset, Oslo S og Regjeringskvartalet og Tinghuset, og etter hvert Bjørvika. Beveger vi oss bortover Storgata og i nedre delen av Kvadraturen, med til dels gamle og utdaterte bygninger, snakker vi om leienivåer på halvparten av toppnivåene.

Leienivåene i de dyreste områdene av Oslo sentrum svinger mye og nesten like mye som i prestisjeområdet.