Oslo sentrum

Til leie – Flotte og effektive kontorlokaler i sentralt beliggende kvalitetsbygg - ny felles kantine og parkering

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
29
29
30
30
31
31
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition/Ventilasjon
Bredbåndstilknytning
Garasje/P-plass
Heis
Kantine

Beskrivelse

Holbergs gate 21 er en kvalitetseiendom med felles kantine og parkeringsanlegg sentralt beliggende ved Slottsparken og Radisson Blu Scandinavia Hotell.

Bygningen ble oppført i 1977 og er på ca. 8.700 kvm BTA fordelt på 7 etasjer over bakken og 2 underetasjer. Øverste etasje har egen terrasse med hyggelig utsikt mot Slottsparken og Holbergs gate. I samme etasje kan leietakerne benytte seg av en ny felles kantine. Sykkelparkering er etablert i eiendommens bakgård.

Eiendommen har både innendørs- og utendørsparkering, totalt ca. 60 parkeringsplasser. Innendørsplassene har direkte tilgang til leiearealene via heis. Ladestasjon for el-bil er etablert på enkelte av parkeringsplassene.

Eiendommen er lett tilgjengelig med bil, og ved kundebesøk kan parkometerplasser rett utenfor bygget eller nærmeste parkeringshus Holberg P-hus benyttes.

Beliggenhet

Holbergs gate 21 ligger sentralt plassert i forhold til det de ansatte måtte ha behov for av offentlig kommunikasjon, gode servicetilbud og grøntområde.

Få minutters gangavstand tar deg til Karl Johans gate med alle sine forretninger og spisesteder, og Slottsparken som nærmeste grønne fristed er kun et steinkast fra bygget. Nationaltheatret stasjon er et knutepunkt for all offentlig kommunikasjon og ligger 500 m fra Holbergs gate 21. Enda nærmere, kun 100 m unna, er buss- og trikkeholdeplassen Holbergs plass med hyppige avganger. Taxiholdeplass og SAS flybuss til Gardermoen er rett utenfor bygget.

Standard

I 2016 fikk bygget nye heiser og det ble etablert fjernvarme i eiendommen i tillegg til nye radiatorer, nytt spredenett for ventilasjon og ny data-/telekabling. Videre er det etablert en ny kantine i byggets toppetasje som fremstår som et delikat fellesareal og miljøskapende tilskudd for byggets leietakere.

Inngangspartiet og trappeløp er også blitt pusset opp. Det nye inngangspartiet fremstår som en representativ og innbydende ankomstsone med ny kunstutsmykning, ny belysning og tidsriktig interiør og overflater av god kvalitet.

Innhold

Ledig areal:

7. etasje – 306 kvm BTA med egen terrasse

Vi kan tilby meget fleksible og effektive kontorarealer med gode lysforhold og sentraliserte ankomst- og sanitærfunksjoner som gir god fleksibilitet og mulighet for oppdeling.

Vindusflater og dybden i etasjeplanet gir meget effektive løsninger både i cellekontor og landskapsløsninger, og fordelingen åpen løsning til delvis eller utelukkende cellekontorstruktur kan enkelt justeres etter leietakers ønsker. I samarbeid med ny leietaker vil vi finne den optimale løsningen og tilpasse lokalene etter deres behov.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 301

Gårdsnr: 209

Bruksnr: 82

Oslo sentrum inneholder den klart største delen av kontorarealene i Oslo. Akershus Eiendom regner med at om lag 3 millioner kvadratmeter av Oslos totalt 8 millioner kontorkvadratmeter befinner seg i sentrum, men da inkluderer de området fra Solli plass i vest til Bjørvika i øst.

Sentrum vil av naturgitte årsaker alltid være det mest sentrale området i Oslo, med kort vei til alle servicefasiliteter og ikke minst en suveren kollektivdekning. Arealledigheten i området er som regel lavest blant de ulike områdene i hovedstaden. Gjennomgående er ledigheten på 4-5 prosent, og sjelden over 6-7 prosent. Ledigheten i sentrum var eksempelvis i 2009 ned mot det halve av ledighetsnivået til prestisjeområdet CBD.

All utbygging skjer på eksisterende bebygde tomter. Stort sett kan ledigheten i sentrum oppsummeres som friksjonsledighet og ledighet i påvente av oppgraderinger. Dette gjelder særlig i de vestre delene av sentrum. Oslo sentrum kjennetegnes likevel av mange gamle bygårder, som er umoderne og lite areal- og energieffektive etter dagens krav. Det går derfor mot en rekke moderniseringer de kommende årene for at gårdene skal holde seg attraktive.

Parkeringsdekningen i sentrum er svært dårlig, hvis vi ser bort fra de private parkeringshusene. Til gjengjeld er altså kollektivdekningen i særklasse og omfatter både tog, T-bane, trikk, buss og ferge.

To store private gårdeiere peker seg ut i Oslo sentrum, Olav Thon og Eiendomsspar. Det offentlige er en stor eiendomsbesitter gjennom Statsbygg. Rom Eiendom eier mye rundt Oslo S, det samme gjør Entra Eiendom. Ellers består utleierne av alt fra livselskaper, pensjonskasser, eiendomsfond til mindre private gårdeiere og utenlandske aktører.

Med unntak av Bjørvika og Schweigaards gate, er det svært få bygg i sentrum som er store nok til å være hovedkontorfunksjoner for de største bedriftene. Det finnes imidlertid en rekke større offentlige leietakere i sentrum innenfor stats- og kommuneforvaltningen, samt rettsvesenet.

Leietakermassen i Oslo sentrum er gjennomgående spredt, med alt fra offentlige leietakere, foreninger og organisasjoner, forlag, advokater, finans og tjenesteytende næringer generelt. Handelseiendommene har kontorarealer i de øverste etasjene.

Leieprisene i Oslo sentrum ligger naturlig nok høyt, opp mot nivåene i prestisjeområdet CBD for de dyreste lokalene rundt Rådhuset, Oslo S og Regjeringskvartalet og Tinghuset, og etter hvert Bjørvika. Beveger vi oss bortover Storgata og i nedre delen av Kvadraturen, med til dels gamle og utdaterte bygninger, snakker vi om leienivåer på halvparten av toppnivåene.

Leienivåene i de dyreste områdene av Oslo sentrum svinger mye og nesten like mye som i prestisjeområdet.