Oslo sentrum

Til leie – Effektive kontorlokaler i 2. og 8. etasje med balkong - beste CBD

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition/Ventilasjon
Bredbåndstilknytning
Heis

Beskrivelse

Bygningene Fridtjof Nansens plass 4/Klingenberggata 4 er oppført i tidsrommet 1938 i forbindelse med utviklingen av Vika-området og oppføringen av Oslo Rådhus.

Byggene er totalt på ca. 15.000 kvm BTA og går over åtte etasjer samt to underetasjer. 1. etasje benyttes til forretnings- og publikumsrettet virksomhet mens etasjene over er kontorlokaler.

Fridtjof Nansens plass 4 har et representativt og tiltalende inngangsparti med to personheiser til samtlige kontoretasjer. Sykkelparkering er etablert i eiendommens kjeller, og i bakgården har leietakerne tilgang til en hyggelig felles terrasse.

Adkomst

Lokalene har inngang fra Borggården/Fridtjof Nansens plass.

Nationaltheatret stasjon ligger kun 3 minutters gange fra eiendommen med alt av kollektiv transport. Det er enkel adkomst for kjørende med gode parkeringsmuligheter i området, både kommunal parkering mot betaling rett utenfor eiendommen i Borggården og parkeringshus på Aker Brygge, Saga p-hus og Vestre Vika p-hus. Utleier kan tilby leie av parkeringsplasser i nærliggende parkeringsanlegg i Rosenkrantz' gate 13.

Beliggenhet

Lokalene ligger meget sentralt og attraktivt i Vika, rett ved Oslo Rådhus.

Nærområdet tilbyr et stort utvalg av hyggelige servicetilbud samt kollektiv transport i umiddelbar nærhet og med kort gangavstand til grønne friområder og Oslofjorden.

Standard

Lokalene har balansert ventilasjon med supplering av kjølebafler. Oppvarming foregår via fjernvarme.

Innhold

Vi får tilgjengelig flotte lokaler i 2. etasje og i eiendommens toppetasje.

2. etasje - 1.575 kvm BTA kontor

Lokalene innehar en god kontorstandard med store vindusflater og god takhøyde. Arealene er hovedsakelig innredet med cellekontorer, men det er stor fleksibilitet og effektivitet på etasjene og en endring av fordelingen cellekontorstruktur og åpen løsning kan enkelt justeres etter leietakers ønsker.

Det er utgang til balkong mot Borggården fra enkelte av kontorene. Lokalene har egen kantine med tilstøtende møterom med foldevegger som kan slåes sammen ved behov for større spiseplass. Fra kantinen er det utgang til en felles terrasse i bakgården slik at de ansatte kan nyte lunsjen sin ute på varme dager. Videre er det etablert to kjøkken i lokalene, flere møterom, stort arkivrom, lager-/rekvisitarom, garderobe og toaletter.

Lokalene ledigstilles august/september 2017.

8. etasje - 1.047 kvm BTA kontor

Fra 01.01.2018 eller tidligere etter nærmere avtale får vi ledig meget lyse lokaler i eiendommens toppetasje. Lokalene har en egen eksklusiv stor takterrasse med fjordutsikt. Kontorinngang fra Fridtjof Nansens plass 4 og Klingenberggata 4.

Etasjen er fleksibel og kan tilpasses leietakers ønsker om fordeling av cellekontor og åpent kontorlandskap. I en 90/10-løsning kan etasjen romme opptil 80 arbeidsplasser.

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 301

Gårdsnr: 209

Bruksnr: 144

Oslo sentrum inneholder den klart største delen av kontorarealene i Oslo. Akershus Eiendom regner med at om lag 3 millioner kvadratmeter av Oslos totalt 8 millioner kontorkvadratmeter befinner seg i sentrum, men da inkluderer de området fra Solli plass i vest til Bjørvika i øst.

Sentrum vil av naturgitte årsaker alltid være det mest sentrale området i Oslo, med kort vei til alle servicefasiliteter og ikke minst en suveren kollektivdekning. Arealledigheten i området er som regel lavest blant de ulike områdene i hovedstaden. Gjennomgående er ledigheten på 4-5 prosent, og sjelden over 6-7 prosent. Ledigheten i sentrum var eksempelvis i 2009 ned mot det halve av ledighetsnivået til prestisjeområdet CBD.

All utbygging skjer på eksisterende bebygde tomter. Stort sett kan ledigheten i sentrum oppsummeres som friksjonsledighet og ledighet i påvente av oppgraderinger. Dette gjelder særlig i de vestre delene av sentrum. Oslo sentrum kjennetegnes likevel av mange gamle bygårder, som er umoderne og lite areal- og energieffektive etter dagens krav. Det går derfor mot en rekke moderniseringer de kommende årene for at gårdene skal holde seg attraktive.

Parkeringsdekningen i sentrum er svært dårlig, hvis vi ser bort fra de private parkeringshusene. Til gjengjeld er altså kollektivdekningen i særklasse og omfatter både tog, T-bane, trikk, buss og ferge.

To store private gårdeiere peker seg ut i Oslo sentrum, Olav Thon og Eiendomsspar. Det offentlige er en stor eiendomsbesitter gjennom Statsbygg. Rom Eiendom eier mye rundt Oslo S, det samme gjør Entra Eiendom. Ellers består utleierne av alt fra livselskaper, pensjonskasser, eiendomsfond til mindre private gårdeiere og utenlandske aktører.

Med unntak av Bjørvika og Schweigaards gate, er det svært få bygg i sentrum som er store nok til å være hovedkontorfunksjoner for de største bedriftene. Det finnes imidlertid en rekke større offentlige leietakere i sentrum innenfor stats- og kommuneforvaltningen, samt rettsvesenet.

Leietakermassen i Oslo sentrum er gjennomgående spredt, med alt fra offentlige leietakere, foreninger og organisasjoner, forlag, advokater, finans og tjenesteytende næringer generelt. Handelseiendommene har kontorarealer i de øverste etasjene.

Leieprisene i Oslo sentrum ligger naturlig nok høyt, opp mot nivåene i prestisjeområdet CBD for de dyreste lokalene rundt Rådhuset, Oslo S og Regjeringskvartalet og Tinghuset, og etter hvert Bjørvika. Beveger vi oss bortover Storgata og i nedre delen av Kvadraturen, med til dels gamle og utdaterte bygninger, snakker vi om leienivåer på halvparten av toppnivåene.

Leienivåene i de dyreste områdene av Oslo sentrum svinger mye og nesten like mye som i prestisjeområdet.