Oslo vest

Til leie – Butikklokale til leie handlegaten Karenslyst Allé - Skøyen

16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition/Ventilasjon

Beskrivelse

Attraktivt butikklokale sentralt i handlegaten Karenslyst Alle på Skøyen. Karenslyst Alle er en yrende handlegate på Skøyen med mer enn 80 forretninger, spisesteder og service tilbud. Her finner du alt du behøver for din daglige handel så vel som service tilbud, så som bank, post, vinmonopol, treningssentre, spisesteder, kjøkkenforretninger og interiørbutikker.

Noe av det som er etablert i gaten er Starbucks, Maschmanns Matmarked, Day/Birger et Mikkelsen, Høyer, Synsam, Joe & Juice, Change Lingerie, Vita, Thune, Tilbords, Meny, Slettvoll, Ark, Habitat, Boots, Howard Kjøkkenskriveri og Anton Sport.

Nettside for handlegaten: www.karenslysthandel.no

Det er ikke mulig med kiosk, restuarant eller annen mat relatertvirksomhet i lokalene her under dagligvare.

Adkomst

Det er direkte adkomst til Drammensveien E18 i beggender av Karenslyst Alle. Skøyenstasjon med flytog og tog ligger i enden av Karenslyst Alle. Bussforbindelser i begge ender av Karenslyst Alle. Det er godt med parkeringsmuligheter for kunder i gaten.

Beliggenhet

Skøyen har forandret seg fra et industriområde til en levende bydel med spisesteder, forretninger, boliger og et levende næringsliv. De siste årene har vært preget av flere store byggeprosjekter både på bolig- og næringssiden, og den gjennomgripende forvandlingen har medført at Skøyen i dag fremstår som et meget attraktivt handelsområde.

Det bor omkring 40 000 mennesker rundt Skøyen med omegn, og det arbeider rundt 40 000 mennesker i området. Karenslyst Alle har med tiden blitt en aktiv "hovedgate" for handelen i Skøyen området og Skøyen stasjon er Oslos 3. største trafikk knutepunkt.

Skøyen fikk jernbanestasjon så tidlig som i 1872, noe som ga grunnlaget for en betydelig industriutvikling. Store deler av området var preget av industri helt frem til 1970- og 80-tallet, da det søndre Skøyen-området ble transformert til et kontorområde. Samtidig ble det nordlige Skøyen utviklet til et boligområde. Skøyen er imidlertid et lite og begrenset område.

Skøyen har vokst frem som et attraktivt og etablert kontorområde de to seneste tiårene, med moderne bygg som huser forskjellige typer bedrifter. Mens prestisjeområdet CBD (Vika, Aker Brygge og Tjuvholmen) har de høyeste leieprisene og leietakere med høy betalingsvilje innenfor bransjene finans og juss, er leienivåene mer moderate på Skøyen. Bedriftene i området er ofte kunnskapsbedrifter innenfor bransjer som informasjonsteknologi, ingeniørtjenester, revisjon og konsulenttjenester.

Gjennom 90-tallet og det siste tiåret har eiendomsutviklere satt opp en rekke kontorbygg på Skøyen. Plasskrevende virksomheter som Norges Varemesse er blitt flyttet ut av området og erstattet med nye kontorbygg. De seneste årenes utbygging på Skøyen har bidratt til at mesteparten av næringstomtene allerede er blitt bygd ut. Utvalget av mulige nybygg er dermed begrenset. Torstein Tvenges eiendomsselskap Fram Eiendom har imidlertid vært en av de få som har utviklet nytt på Skøyen den seneste tiden, blant annet med et kontorbygg på 20 000 kvadratmeter rett ved siden av Skøyen stasjon. Ellers har Norwegian Property kjøpt Essos bensinstasjonstomt i Drammensveien 149. Der skal det utvikles et nytt kontorbygg på inntil 12 000 kvadratmeter.

Selv om det er få muligheter til å komme inn i nybygg på Skøyen, er mange av de annonserte lokalene moderne og relativt sett nye. I tillegg vil flere eiendommer bli rehabilitert og rustet opp til den nødvendige standarden.