Akershus

Til leie – ASKER GENERA - Et kontorbygg for fremtiden. Planlagt ferdigstilt i 2021

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
12
12
13
13
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition
Alarm
Bredbåndstilknytning
Fellesresepsjon
Garasje/P-plass
Heis
Kantine

Beskrivelse

Nytt miljøriktig bygg med god, moderne og bærekraftig arkitektur.

Asker Genera er et bygg i Oxer Eiendom. Vår ambisjon med dette bygget er å tilføre energi til området, både ved å tiltrekke seg selskaper med ambisjoner, men også ved å være et bærekraftig bygg der god miljødesign ikke går på bekostning av god arkitektur. Gjennom å skape arealeffektive, fleksible og opplevelsesrike rom - i en bygningskropp tilpasset omgivelsene - leverer vi en helhet med stimulerende arbeidsplasser i toppklasse.

Asker Genera utgjør sammen med Asker Panorama en helhet der bygninger og landskap spiller sammen og danner Oslo-Drammen-aksens nye kvalitetsstandard. Vi har lagt vekt på at Asker Genera sin arkitektur, fellesfunksjoner og bygningsmessige kvaliteter skal appellere til et bredt spekter av leietakere innen en rekke ulike bransjer. Et bygg skal ha fornøyde brukere.

Et kontorbygg for fremtiden

• Et unikt signaturbygg skal bygges i Asker
• Bygget skal vise god miljødesign som ikke går på bekostning av god arkitektur
• 23.800 kvm BTA (ca 17.100 kvm kontor)
• Breeam sertifisering, Very Good
• Energiklasse B
• Planlagt byggestart 2019. Byggetid ca. 2 år
• Plass til 800 -1000 arbeidsplasser
• Flytog fra Asker stasjon, kun få minutter unna
• Shuttlebuss Asker stasjon – Asker Genera
• Nytt sykkelhotell i Asker sentrum

Arkitekten bak nybygget er Nordic – Office of Architecture

Adkomst

Tog fra Asker Stasjon Oslo S: 21 min. Drammen: 12 min. Gardermoen lufthavn OSL: 46 min.

Buss fra Drengsrudveien bussholdeplass Buss med avgang hvert 6. minutt. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet. Asker sentrum: 5 min. Drammen: 58 min.

Shuttlebuss t/r Asker Genera og Asker Stasjon Mellom kl. 07-09.00 og kl. 15-17.00 på hverdager

Flytog fra Asker Stasjon Sykkel- og gangsti fra Asker til Asker Genera.

Sykkel fra Asker Sentrum Ca. 8 minutter med sykkel fra Asker sentrum, med parkeringsmuligheter i bygget og sykkelhotellet i Asker sentrum.

Beliggenhet

Asker Genera får besøksadresse i 5-11, ved siden av Asker Panorama og ligger kun 12 minutters gange fra Asker sentrum. Bygget får en svært god profilering mot E18 og mot de 80 000 menneskene som kjører mellom Oslo og Drammen hver eneste dag. Bygget har en beliggenhet som gir enkel av og påkjøring til E 18, enkel tilgang til kollektivtrafikk, hyggelige opparbeidede sykkel- og gangstier til Asker sentrum og kort gangavstand til skog og mark. I området rundt Asker Genera finner man:

Trekanten senter
Trekanten Senter er den naturlige møteplassen i Asker sentrum. Senteret fremstår som et moderne bysenter med ca 80 butikker, et bredt spekter av helsetilbud og 800 parkeringsplasser.

Scandic Hotel Asker
Scandic Hotel Asker er blitt et moderne konferansehotell med sentral beliggenhet rett ved Asker sentrum og Flytoget, og passer utmerket både for fritids- og forretningsreisende.

Asker sentrum
Asker sentrum fremstår som et “levende” sentrum med over 70 butikker/spisesteder og med et økende næringsliv i området. Høsten 2007 fikk Asker kommune “Bymiljøprisen” av Miljøverndepartementet. Asker Rådhus Asker kommunes administrative sentrum, oppført i 1963. Rådhuset er rikt utsmykket blant annet med malerier fra flere kjente kunstnere, deriblant maleriet Hvalstaddalen av Otto Valstad.

Asker kulturhus
Asker kulturhus består av 25 000 kvm over 6 etasjer og rommer en stor teater/konsertsal, to black box-saler, møterom, festsal, prøvesal, kino, bibliotek, galleri, ungdomsklubb med rusfri kafé, seniorsenter og flere spisesteder.

Fritid
Asker golfbane er en 18 hulls golfbane og ble åpnet i 1994. Banen har høstet mange lovord når det gjelder utfordringer, variasjon og naturopplevelser. Golfbanen er blitt en del av det vakre området Findsrud, Brendsrud og Hogstvannet. Asker golfklubb har også en trivelig restaurant med alle rettigheter, som kan avholde større og mindre arrangementer.

Badeplass
Asker kommune har flere flotte strender og badeplasser, både ved ferskvann og ved sjøen. Nærmeste fra Asker Genera er Hogstvann i nærheten av Asker golfklubb. Andre flotte badesteder finner du bl.a. ved idylliske Semsvannet, Hvalstrand med sine sandstrender og Sandungen.

Føyka idrettsanlegg Føyka idrettsanlegg i Asker sentrum drives av Asker skiklubb og Asker fotballklubb og er innfallsporten til Vestmarka. Her finner du friidrettsanlegg, fotballbaner, lysløype og sandvolleyballbane.

Risenga idrettspark
I Risenga idrettspark finner du Risenga svømmehall, Askerhallen, Leikvollhallen, Asker Tennishall (privat), Risenga kunstisbane og Risenga kunstgressbane.

Standard

Arkitektonisk konsept

To bygningskropper – én kjerne. Asker Genera blir et tydelig signalbygg for området med sine to sammenkoblede blokker på 6 og 7 etasjer som stråler ut av et felles atrium med flott overlys. Hver bygningskropp får store takterrasser med flotte solforhold og utsikt over Asker, Bærum, Oslo og Oslofjorden. Asker Genera utgjør til sammen ca. 23.800 kvm BTA med plass til mellom 800-1 000 arbeidsplasser. Hver kontoretasje består av 3 fløyer med et spennende atrium som gir svært gode lysforhold. Etasjene blir ca. 3.100 BTA kvm med muligheter for fleksibel oppdeling (ca. 1.550 + 800 + 800 kvm). I tillegg er det to underetasjer med parkering, varelevering og tekniske rom.

Byggestart er planlagt i 2019, med beregnet byggetid på ca. 2 år.

• Store åpne fellesområder
• Felles resepsjon med besøkssystem
• Kantine og kaffebar
• Hyggelige sosiale soner ute og inne
• Møterom
• Takterrasse med fantastisk utsikt
• Trenings- og garderobefasiliteter
• Shuttlebuss Asker stasjon - Asker Genera
• El-sykler
• Sykkelparkering
• Garasje

Profil

Et navn forplikter. Asker Genera er utledet av verbet ”å generere” som handler om å utvikle, skape og produsere. I utviklingen av identiteten har vi fokusert på å forene arkitektur og natur i et tidsriktig og klassisk uttrykk, med varighet for øye. Linjene i lamellene og de myke formene fra bygningen forenes i logoen. Øvrige visuelle elementer er utviklet for å få en særegen, og helhetlig visuell palett. Profilen skal brukes for å fremheve bygget og leietakerne, samtidig som den skal inngi tillit og understreke Oxer Eiendoms høye kvalitetsnivå og langsiktighet.

Innhold

De to fløyene gir store muligheter for ulike leietakersammensettinger – hele etasjer i flere lameller, flere etasjer i én lamell, tre leietakere per etasje osv. Hovedinngangen som er plassert midt i atriet, selve hjertet i bygget, vil fungere som en hotell-lobby. Fasaden får en svært god eksponering mot E18, og tilpasser seg flott til terrenget og nabobygget Asker Panorama. Eiendommene deler flotte uteområder med bekk, dam og gode grøntarealer. Asker Genera blir et fullservicebygg med felles resepsjon med besøkssystem, kantine, kaffebar, møteromsfasiliteter, i tillegg til vaktmestertjenester. Vi har egen driftsavdeling og vaktmester. Det blir også lagt til rette for gode treningsfasiliteter med garderobe og dusjanlegg, sykkelparkering og shuttlebuss tur/retur Asker stasjon.

www.askergenera.no

Matrikkelinformasjon

Kommunenr: 219

Gårdsnr: 8

Bruksnr: 16

Asker er en forstadskommune til Oslo, mellom Bærum og Lier. Den 100 kvadratkilometer store kommunen har snaue 60 000 innbyggere og er delt inn i 16 grunnkretser, med ganske jevn fordeling av innbyggertallet i de ulike kretsene.

40 prosent av askerbøringene arbeider i egen kommune, mens ca. 60 prosent pendler ut, hovedsakelig til Bærum og Oslo. På den andre siden dekkes snaue 60 prosent av arbeidsplassene ved innpendling fra Bærum og Buskerud.

Avstanden inn fra Asker sentrum til Oslo sentrum er ca 25 kilometer, og bilkøene er lange inn mot hovedstaden. Asker er imidlertid et knutepunkt for tog, i og med at stasjonen er endestasjon for Spikkestadbanen. Asker stasjon er Norges femte største målt i antall reisende. Flytoget til Gardermoen stopper på stasjonen, som er svært viktig for etableringen i nærområdet, og Asker-banen er dobbeltsporet

Antall nyetableringer i kommunen har de seneste årene ligget stabilt på rundt 700. Næringslivet i Asker har sin tyngde innenfor handel, forretningsmessig tjenesteyting og bransjer i industrikategoriene kjemisk og maskinvare, men de seneste årene har Asker tiltrukket seg en rekke bedrifter innenfor olje- og gass-sektoren.

Totalomsetningen for Askers bedrifter er på drøyt 60 milliarder kroner i året, hvorav ca. 75 prosent av verdiskapningen skjer med utgangspunkt i bedrifter lokalisert til Holmen-Slependen-området. Varehandelen står for 7-8 prosent av denne omsetningen. Det er to store kjøpesentre i kommunen, prisbelønte Holmen Senter, samt Trekanten Senter i Asker sentrum.

I de søndre og sørøstre delene av kommunen, ned mot Heggedal, er det ikke store næringsbygg, dette området er et gammelt industriområde. Langs veien ut mot Slemmestad er det få bedrifter av en viss størrelse, noe det også er i de nordvestre delene av kommunen, mot Vestmarka.

Det er gjennomgående lite ledige arealer i Asker sentrum, der vi finner de høyeste leieprisnivåene. Nivåene i Asker ligger gjennomgående lavere enn i Bærum. Det typiske leienivået for snittlokaler i Asker har ligget på 1200-1300 kroner kvadratmeteren i året, men gode lokaler i Asker sentrum med sentral beliggenhet har oppnådd 1800-1900 kroner per kvadratmeteren.

Det store prosjektet i Asker er utviklingen av Kraglund kontorpark, rett sør for Asker sentrum. Her utvikler Ferd Eiendom 50 000 kvadratmeter fordelt på fire byggetrinn, og det første trinnet var klart i desember 2011. I løpet av 20111/2012 er det ferdigstilt om lag 20 000 kvadratmeter med kontorlokaler i Kraglund Kontorpark.