Oslo sentrum

Til leie – Aker Brygge - Suveren mulighet, suveren beliggenhet!

1
1
2
2
3
3
4
4
5
5
6
6
7
7
8
8
9
9
10
10
11
11
12
12
13
13
14
14
15
15
16
16
17
17
18
18
19
19
20
20
21
21
22
22
23
23
24
24
25
25
26
26
27
27
28
28
  • BESKRIVELSE
  • OM OMRÅDET

Fasiliteter

Aircondition/Ventilasjon, Bredbåndstilknytning, Garasje/P-plass, Heis, Kantine

Beskrivelse

UNIK SJANSE - UNIK BELIGGENHET - PÅ AKER BRYGGE
__________________________________________________________________________________===

Nå er muligheten her! Midt på Aker Brygge har vi nå fra ca 1000 - 4644 kvm kontorlokaler ledig for fremleie frem til oktober 2018. Lokalene befinner seg i 5. og 6. etasje i Støperigaten 2, også kjent som Fondbygget på Aker Brygge. Støperigaten 2 har en meget sentral lokasjon i det mest sentrale CBD/Aker Brygge. Bygget er et moderne kontorbygg fra 1989 som er en del av Filipstad Brygge, og har gjennomgående god standard og god teknisk kvalitet.

Lokalene har god teknisk standard som ivaretar leietakers krav til et godt innemiljø. Gode takhøyder og godt med lysinnslipp fra store vinduer gjør lokalene lyse og trivelige. Byggets utforming tilrettelegger for en meget effektiv løsning med både cellekontorer og åpent landskap.

Nye Aker Brygge lokker stadig til seg nye og interessante leietakere, etter at området er oppgradert betydelig de siste årene. Her er det puls med yrende aktivitet, både innen næringsliv, kultur, restauranter, underholdning, shopping med mer. I et av byggene som av mange oppfattes som et av de mest sentrale på Aker Brygge - Støperigaten 2 - har vi en unik mulighet på samlet ca 4600 kvm.

HVORFOR STØPERIGATEN 2?
__________________________________________________________________________________

Lokalene er ledig omgående - kan leies møblert - gunstig leie ut 2018. Benytt sjansen på Aker Brygge!

_______________________________________________________________________________

Fasiliteter på Aker Brygge / Støperigaten 2

Felix Konferansesenter ligger i nabobygget, og tilbyr en kombinasjon av moderne konferansefasiliteter og hyggelig atmosfære. Det er 25 lokaler totalt, fordelt på 5.000 m².

Vika Atrium Konferansesenter ligger i Munkedamsveien 45 og har 18 lyse og innbydende konferanserom.

Ingeniørenes Hus Møtesenter ligger knappe 6 minutters gange unna, i Kronprinsens gate 17. Konferansesenteret strekker seg over tre etasjer og består av fleksible møtelokaler og grupperom. Deres største møterom har kapasitet fra ca 15 personer til 300 personer.

Parkering
Det tilbys leie av parkeringsplasser i egen garasje under Filipstad Brygge. Det er heis direkte opp til Bygg A, med innvendig passasje til Støperigata 2. I tillegg er det mulig å leie parkeringsplasser i Aker Brygge Parkering.

Trening
Det finnes mange tilbud i nærheten av bygget- deriblant Jobbsprek som finnes i eiendommens 2. etg (www.studiojobbsprek.no).

Adkomst

Trikk, båt og buss i umiddelbar nærhet. Tog, Flytoget og t-bane bare 5 minutters gange unna (Nationaltheatret stasjon). Enkel adkomst med bil via Munkedamsveien. El-bilparkering i umiddelbar nærhet. Parkering i parkeringskjeller under Aker Brygge (Europark).

Beliggenhet

Støperigata 2 har en sentral beliggenhet med kort vei til offentlig kommunikasjon. Det er enkel fremkommelighet for kjørende og god tilgjengelighet til offentlig kommunikasjon. Meget god parkeringsdekning.

I Vika og i det nærliggende området finnes alle former for handels og servicetilbud, deriblant treningssenter og konferansesenter. Området har en blanding av kontorer, leiligheter, restauranter, caféer og butikker, og er et senter for business og internasjonal handel.

Innhold

Planløsningen er i dag en kombinasjon av cellekontorer og åpent landskap. Lokalene er svært arealeffektive og kan tilpasses/justeres noe etter kundens ønsker og behov.

Det er i dag en kantine i 6. etasje, samt større kjøkken i 5. etasje.

Areal:

Plan 5 - 2 546 m² kontor

Plan 6 - 2 098 m² kontorBTA leieareal inkl. andel av byggets fellesareal.

Oslo sentrum inneholder den klart største delen av kontorarealene i Oslo. Akershus Eiendom regner med at om lag 3 millioner kvadratmeter av Oslos totalt 8 millioner kontorkvadratmeter befinner seg i sentrum, men da inkluderer de området fra Solli plass i vest til Bjørvika i øst.

Sentrum vil av naturgitte årsaker alltid være det mest sentrale området i Oslo, med kort vei til alle servicefasiliteter og ikke minst en suveren kollektivdekning. Arealledigheten i området er som regel lavest blant de ulike områdene i hovedstaden. Gjennomgående er ledigheten på 4-5 prosent, og sjelden over 6-7 prosent. Ledigheten i sentrum var eksempelvis i 2009 ned mot det halve av ledighetsnivået til prestisjeområdet CBD.

All utbygging skjer på eksisterende bebygde tomter. Stort sett kan ledigheten i sentrum oppsummeres som friksjonsledighet og ledighet i påvente av oppgraderinger. Dette gjelder særlig i de vestre delene av sentrum. Oslo sentrum kjennetegnes likevel av mange gamle bygårder, som er umoderne og lite areal- og energieffektive etter dagens krav. Det går derfor mot en rekke moderniseringer de kommende årene for at gårdene skal holde seg attraktive.

Parkeringsdekningen i sentrum er svært dårlig, hvis vi ser bort fra de private parkeringshusene. Til gjengjeld er altså kollektivdekningen i særklasse og omfatter både tog, T-bane, trikk, buss og ferge.

To store private gårdeiere peker seg ut i Oslo sentrum, Olav Thon og Eiendomsspar. Det offentlige er en stor eiendomsbesitter gjennom Statsbygg. Rom Eiendom eier mye rundt Oslo S, det samme gjør Entra Eiendom. Ellers består utleierne av alt fra livselskaper, pensjonskasser, eiendomsfond til mindre private gårdeiere og utenlandske aktører.

Med unntak av Bjørvika og Schweigaards gate, er det svært få bygg i sentrum som er store nok til å være hovedkontorfunksjoner for de største bedriftene. Det finnes imidlertid en rekke større offentlige leietakere i sentrum innenfor stats- og kommuneforvaltningen, samt rettsvesenet.

Leietakermassen i Oslo sentrum er gjennomgående spredt, med alt fra offentlige leietakere, foreninger og organisasjoner, forlag, advokater, finans og tjenesteytende næringer generelt. Handelseiendommene har kontorarealer i de øverste etasjene.

Leieprisene i Oslo sentrum ligger naturlig nok høyt, opp mot nivåene i prestisjeområdet CBD for de dyreste lokalene rundt Rådhuset, Oslo S og Regjeringskvartalet og Tinghuset, og etter hvert Bjørvika. Beveger vi oss bortover Storgata og i nedre delen av Kvadraturen, med til dels gamle og utdaterte bygninger, snakker vi om leienivåer på halvparten av toppnivåene.

Leienivåene i de dyreste områdene av Oslo sentrum svinger mye og nesten like mye som i prestisjeområdet.