Det er Vestaksen Eiendom i Drammen som står bak prosjektet som er lokalisert i Eiker Næringspark i Semsveien i Hokksund.  Når den nye næringsparken er ferdig utbygget vil den bestå av fire nybygg med totalt 18.000 kvadratmeter med utleiearealerDet har vært stor interesse fra store deler av Østlandet for å leie seg inn i det første byggetrinnet som er på 8.500 kvadratmeter, og næringsparken er nå fullbooket med kosmetikk-kjeden Loco AS, Norsk Jernbanedrift AS og Norsk Bokdistribusjon AS. Siste skudd på stammen er nå altså etableringen av et eget kontorfellesskap i næringsparken.

Kontorfellesskapet er på 500 kvadratmeter og ligger i det tidligere administrasjonsbygget; Aksen E, som nå er nyrenovert og utstyrt med moderne kontorer, møterom, spiserom, kjøkken, lager og andre fellesarealer.  Graffitikunstner Eric Ness Christiansen har dekorert spiserom og kjøkken.

– Kontorene er ferdig møblerte, og det eneste du trenger å tenke på er å ha med din egen pc og fylle opp kaffekoppen, sier prosjektleder Anders Høstmælingen i Vestaksen Eiendom.

– Mer effektivit

– Undersøkelser viser at du jobber mye mer effektivt når du sitter i et kontorfellesskap sammenlignet med det å sitte hjemme, påpeker megler Line Torgersen i Realist Næringsmegling. Megleren tror det er mange små bedrifter og enkeltmannsforetak i regionen som kan tenke seg å leie rimelige lokaler der alt er tilrettelagt og der de slipper å ha møter i egen stue eller på kaféen i sentrum.

Hun får støtte av Geir Brudeli i selskapet Brudeli Tech AS som har leid kontorer i næringsparken i flere år. Tekno-gründeren, som blant annet har solgt sine egenutviklede patenter til Yamaha, skal fortsette som leietaker i det nye kontorfellesskapet.  – Det virker mye mer seriøst å ha et eget kontor i stedet for hjemmekontor. Ikke minst er det fint å kunne ha et skikkelig møterom å tilby når du skal ta i mot kunder, sier Brudeli som også legger til at god kommunikasjonen gjøre at lokalene ligger mer sentralt til enn man først skulle tro.

– Det er jo bare halvannen time med tog fra Gardermoen til Hokksund, og så er det jo veldig praktisk å ha nok med parkeringsplasser til enhver tid, påpeker tekno-gründeren.

 Synergieffekt

– Vi leier ut både enkeltkontor og gruppeområder til for eksempel småbedrifter som ønsker å sitte sammen.  Når det gjelder selve kontorene så dreier det seg om alt fra 12 til 15 kvadratmeter i størrelse, opplyser Line Torgersen i Realist Næringsmegling som har stor tro på at det er marked for kontorfellesskap av denne typen i Hokksund-området.

– De som leier seg inn her vil også dra stor nytte og synergieffekt av alle leietakerne i Eiker Næringspark der også neste byggetrinn snart er på gang, påpeker Torgersen.