Gjensidig tillit, gode prosesser og presis levering har vært viktige faktorer for at NyhavnaEN, også kjent som Rambøll-bygget, har blitt ett av Trondheims flotteste kontorbygg. Nylig var over 200 kunder, samarbeidspartnere og allierte tilstede på åpning av det topp moderne BREEAM NOR Excellent-sertifiserte kontorbygget, NyhavnaEN. Bygget er eid av Dora Eiendom, og Skanska har vært totalentreprenør. Rambøll er nå leietaker, og har selv stått for arkitektur og totaltrådgivning. De har leid 5.400 kvadratmeter av 6.400 kvadratmeter i NyhavnaEN, med en leiekontrakt på 12 år, med en mulighet for oppsigelse etter 10 år.

– Det er jo ekstra gøy å få være med å forme et bygg hvor man selv er sluttbruker. Nå må vi leve med de valgene vi har tatt og se hvor brukervennlige de faktisk er, sier Kari Hovin Kjølle, avdelingsleder for Arkitektur og Landskap i Rambøll.

Et av de mest påfallende arkitektoniske grepene som er gjort går på åpenhet og lysforhold. Hele bygget er åpent i midten, med kommunikasjonsårer, kaffemaskin, møteplasser og stille- og møterom, mens arbeidssonene ligger ut mot vinduene og er skjermet for støy.

Løsningene har som mål å fremme faglig utvikling, trivsel og samarbeid for dem som jobber her. De åpne kontorarealene er intime og ikke for store. Dette bidrar til «liv mellom pultene», og gir rom for veksling mellom stille arbeid og kontakt med kollegaene.

Ny bydel

– Dette er det kontoret i Trondheim med flest og størst glassflater, noe som gir godt lys og god romfølelse, samtidig som det gir følelse av nærhet til byen, sier hun.

Nyhavna er et sentralt område med gode kommunikasjonsforbindelser. Det er forventet at en helt ny bydel vil vokse fram her i årene fremover, både når det gjelder næringsarealer og boliger.