Norsk Leietakerindeks undersøker en rekke av landets ledende eiendomsporteføljer. Best i 2017 ble, for tredje år på rad, Telemarks- og Vestfoldselskapet R8 Property, som forsvarer sin rekordhøye score på 88.

Emil Eriksrød, hovedaksjonær og styreleder i R8 Property tror ikke potensialet i bransjen er tatt ut ennå.

– Nøkkelordene er kommunikasjon, nære kunderelasjoner, samfunnsengasjement og kanskje mest av alt fantastiske medarbeidere, som står på hver dag, sier han.

Klart best blant de største utleierne og med en andreplass totalt sett, finner vi Entra med 85 poeng.

– Vi skal være den beste utleieren i storbyene. Det er vi. Det skal gjøre vondt å ta over en leietaker som har vært hos oss. Det tror jeg det gjør, sier Anders Solaas, direktør utleie og eiendomsutvikling.

På tredjeplass kom Mustad Eiendom, også med 85 poeng. Størst økning i kundetilfredshet fra 2016 til 2017 klarte Selvaag Eiendom, som gikk opp 7 poeng til 82.

Økt tilfredshet

Kundetilfredsheten blant leietakere av næringslokaler har økt dramatisk de siste seks årene og bransjesnittet har nå for første gang nådd 80. Dette er hele 15 punkter mer enn 2011.

– Selv om enkeltselskaper kan forbedre seg mye i løpet av noen år, så er en slik økning for en hel bransje er nesten uhørt. Norske utleiere tenker ikke lenger at de jobber med utleie av eiendom, de har skjønt at de løser leietakernes eiendomsbehov, sier Morten Olaisen, daglig leder i NEMEET.

Han påpeker at to tredeler av alle de selskapene de måler i dag er på eller over 80.

– Dette er høyere enn den høyeste scoren vi målte så kort tid tilbake som 2014. Vi er inne i en revolusjon, og de utleierne som sover i timen nå kommer til å få det veldig vanskelig når de skal beholde leietakerne som kommer opp til reforhandling de neste årene, avslutter Olaisen.