Det Oslo baserte coworking konseptet Evolve går sørover til Porsgrunn.

– Første gang vi vurderte Porsgrunn by var i 2010, sier Marianne Wollan, daglig leder i Evolve.

Først nå flere år senere har det blitt en realitet. Evolve har nylig signert en langtids leieavtale på 712 kvadratmeter i Powerhouse Telemark.

– Til gjengjeld etablerer vi ikke bare ett senter, men to. I Powerhouse Telemark tilbyr vi våre medlemmer et helhetlig konsept med servicetjenester som resepsjon, kantine, og møteromssenter, og bare bygget i seg selv blir en opplevelse. Derimot i Kammerherreløkka har vi en mer sentral beliggenhet ved siden av toget og vegg-i-vegg med Choice Comfort hotell, som blir byens første, sier hun. Der de skal leie en hel etasje.

Marianne Wollan, daglig leder i Evolve og Tommy Thovsland, utviklingsdirektør i eiendomsselskapet R8.

Evolve vil ha 75 kontorplasser i Powerhouse Telemark og 60 på Kammerherreløkka, i tillegg til en rekke fellesfasiliteter.

– Dette vil styrke vårt helhetlige tilbud til våre kunder som har mulighet å jobbe på kryss og tvers av alle Evolve sentre, påpeker hun.

Wollan antar at det på tidspunktet for oppstart vil være totalt 20 Evolve sentre. I dag eier Wollan 10 Evolve-kontorfellesskap i Osloområdet.

Nå er 80 prosent av Powerhouse Telemark utleid, og det gjenstår kun én etasje. Forskningsbedriften, Norner skal leie 2.500 kvadratmeter, samt at gårdeier, R8 gruppen skal samle rundt 100 ansatte der når bygget står klart våren 2019. Bygget er også utvidet fra 6.300 til 8.313 kvadratmeter.